Vés al contingut
Que peti la plaça

Xip Xap

Xip Xap neix com a Companyia l’any 1983 a la ciutat de Lleida. El nostre treball sempre ha estat dirigit per a tots els públics, posant una especial atenció als infants. L’activitat fonamental a estat l’animació musical, el teatre de carrer, els pallassos i els titelles, fent espectacles on hi participen des de 2 a 25 actors. Sota aquests paràmetres hem dirigit, produït, elaborat, coordinat i interpretat més de 50 espectacles. Una altre punt a destacar és l’enregistrament de tres discos compactes: Danses i Mudances, l’any 1998, i Que peti la plaça!, l’any 2003` i “Sabata pirata, l’any 2008. Més de 10.000 actuacions arreu de Catalunya, l’estat espanyol i Europa.

Espectacles

Uh! Quin cangueli

IImaginat que passa quan la bèstia de la clamor, la granota, la bruixa, el rellotge de paret, la vaca, lo Marraco, l’esquelet i els seus amics s’ajunten per fer una festa... és: La Festa del CANGUELI. Uh!!, No t’espantis si el que veus no és el que penses, si el que passa no és el que creus... gaudeix i deixa’t portar.
Has de conèixer les criatures més dolentes i terribles de les nostres cançons i cridar, cridar... NO EM FAS POR!

Espai: Exterior o interior.
Públic: Tots els públics. (De 2 a 99 anys).

Que peti la plaça!

Que peti la plaça!! Participació total de la totalitat del públic, gresca, molt moviment i unes cançons fantàstiques. Que peti la plaça!! compta amb temes, escrits i compostos pels membres de la companyia, tots ells amb una base musical molt marxosa i amb una gran varietat de ritmes i estils. Que peti la plaça!! segueix un ritme de videoclip per així captar el públic més juvenil. No hem deixat de banda les qüestions psicomotrius ni de comunicació, treballant totes les parts del cos i jugant amb tots els companys, nens i nenes que hi ha a la plaça, els coneguem o no. Per acabar tampoc oblidem la relació pares-fills provocant insistentment que comparteixin els balls i una bona estona de gresca i música. Que peti la plaça!! Amb convidat molt galàctic, i una marxa interminable.

Espai: Exterior i interior. (Sense cadires ni butaques)
Públic: Tots els públics. (De 2 a 99 anys)

El llop i les 7 cabretes

Hem agafat el conte tradicional de “Les set cabretes i el llop” i l’expliquem tal qual és, ja que ens sembla interessant remarcar el protagonisme de la cabreta petita. Les situacions creades pel joc col·lectiu de les germanes i l’astúcia del llop per aconseguir “el botí” ens permeten un joc dramàtic divertit, en el qual, afegim una reflexió sobre la cultura agrícola i ramadera dels pobles de muntanya. Us oferim un conte en versió original tintat d’ironia rural, amb la actitud de “veure-les venir” dels pastors Pirinencs.

Espai: Interior/Exterior (de nit) Amb pati de butaques o cadires
Edat recomanada: Tots els públics a partir de 2 anys
Durada: 50 minuts

Rum rum... trasto karts

Una cursa de cotxes on pot passar de tot. Un conductor malvat para totes les trampes que té a l'abast a un científic boig que, gràcies al seu enginy, sap trobar solució a tots els paranys; tot això comentat per un speaker esportiu que es transformarà en mecànic o policía valent segons la necessitat del moment. Com als espectacles clàssics, el malvat serà víctima de les seves pròpies malifetes i el bo guanyarà la cursa.

Espai: exterior
Públic recomanat: tots els públics

Una altra carta als reis

Aquesta és la història de dos amics, en Litus i el Federico, que cada dia es troben per jugar una "partideta" al dominó, però avui serà un dia especial, perquè faran el pessebre… el que ells no saben –per que ja s’han fet grans i han perdut una mica la il·lusió del Nadal– és que les figures quan es fa de nit prenen vida. De sobte la història agafa un gir inesperat.

Us imagineu poder parlar amb les figures del pessebre? I que a més us puguin ajudar a escriure la carta als reis? Amb una mica de imaginació tot és possible, fins i tot per a les persones de més edat, com els nostres avis i àvies.

Espectacle amb dos actors i titelles de guant. Molt participatiu, donat que els petits s’identifiquen amb els personatges, ja que ells –en l’època que es representa- també estan preparant la seva carta als reis.

El pessebre, les joguines, els Reis Mags i sobretot la carta són els elements principals d’aquest espectacle, tractats d’una manera molt divertida i crítica al mateix temps

El pessebre, els Reis Mags i sobretot la carta són els elements principals d’aquest espectacle, tractats d’una manera molt divertida i educativa al mateix temps.


Espai: Interior
Públic: Tots els públics. Recomanat per a nens i nenes de 2 a 8 anys i tots aquells que creuen en la màgia del Nadal.
Durada: 50 minuts

Els corsaris de l'escuma

Som corsaris, Som pirates
Som la pesta i fem pudor
El nostre lema tirar escuma
La gresca la nostra cançó
Amb espases i canons
Saquegem a tort i dret
Naveguem sense cap por
I per bandera un esquelet
El nostre repte l'abordatge
Sabó i bombolles el mar
La nostra nau és l'escenari
I tu el nostre aliat
Puja al nostre vaixell pirata
60 minuts d'aventures, danses, escuma blanca,
aigua, confetti, bales de canó, música 100% en directe.
Escuma de colors, brindis, polissons i molta diversió.

Espai: Exterior (sense cadires ni butaques)
Públic: Tots els públics (de 3 a 99 anys)

Demana més informació